kā admindzēst pārlūkprogrammā Google Chrome saglabātās paroles — dzēst, rediģēt, skatīt

Nākamajā apmācībā mēs redzēsim, kā adminIstra paroles, kas saglabātas pārlūkprogrammā Google Chrome. Kā izdzēst visas saglabātās paroles, kā atspējot savu personīgo Google kontu pārlūkā Chrome un kā mēs varam redzēt saglabātās paroles pārlūkā Chrome.

Paroļu saglabāšana pārlūkprogrammā ir vienkāršākā autentifikācijas metode, ieejot tiešsaistes veikalos, forumos, komunālo pakalpojumu rēķinu apmaksas vietnēs vai citās tīmekļa lietojumprogrammās, kur mums ir jāautentificējas ar lietotājvārdu un paroli. Gandrīz visas pārlūkprogrammas nāk ar Password Manager integrēts un Google Chrome nav izņēmums.

Pārlūkā Google Chrome mums var būt divi pamata scenāriji, kad runa ir par saglabātajām pārlūkprogrammas parolēm.

kā adminmēs saglabājam pārlūkprogrammā Google Chrome saglabātās paroles, kad pārlūkprogrammā ir sinhronizēts Google konts

Google ļauj mums sinhronizēt visas svarīgās tīmekļa pārlūkošanas funkcijas pārlūkā Chrome. No meklēšanas vēstures, grāmatzīmēm, paplašinājumiem, motīviem līdz parolēm.

Līdz mēs redzam pārlūkā Chrome saglabātās paroles kad pārlūkprogrammā ir sinhronizēts Google konts, mēs ejam uz ikonu augšējā labajā stūrī un pēc tam noklikšķiniet uz “Sync is on”.

kā adminmēs saglabājam Google Chrome saglabātās paroles
Chrome sinhronizācija

Sinhronizācijas iestatījumu lapā mums ir iespēja redzēt un uz adminmēs dzēšam to, kas tieši ir sinhronizēts pārlūkā Chrome. Vai arī pārtrauciet sinhronizāciju un dzēsiet visas saglabātās paroles, grāmatzīmes, paplašinājumus, pārlūkošanas vēsturi un daudz ko citu.

in "Pārvaldiet sinhronizēto saturu"Mēs redzam, kādi dati tiek sinhronizēti pārlūkā Chrome.

Pārvaldiet sinhronizēto saturu
Pārvaldiet sinhronizēto saturu

No saraksta mēs varam izvēlēties sinhronizēt visus datus, iestatījumus un motīvus, vai arī mēs varam izvēlēties labāk.

Pārvaldiet sinhronizēto saturu
Pārvaldiet sinhronizēto saturu

Kreisajā sānjoslā plkst Autofill mēs varam skatīt pārlūkā Chrome saglabātās paroles, dzēst tās vai mainīt tās.

Automātiskās aizpildes paroles
Automātiskās aizpildes paroles

In "PasswordsTiks parādīts to kontu saraksts, kuru paroles (akreditācijas dati) ir saglabātas pārlūkā Google Chrome. Visas izmaiņas šajā paroļu sarakstā tiks veiktas automātiski visās ierīcēs, kurās jūsu Google konts ir sinhronizēts ar pārlūku Chrome.

Chrome saglabātās paroles
Chrome saglabātās paroles

Ar vienkāršu klikšķi uz "acs" zīmes mēs varam redzēt saglabāto paroli, un izvēlnē ar trim punktiem vertikāli, mums ir iespēja kopēt, līdz rediģēt vai mēs izdzēšam saglabāto vārdu.

Pārvaldiet saglabāto paroli pārlūkā Chrome
Pārvaldiet saglabāto paroli pārlūkā Chrome

Kā mēs varam adminReģistrējiet tiešsaistē pārlūkprogrammā Google Chrome saglabātās paroles

Ja atrodamies iepriekš minētajā situācijā, kad jūsu pārlūkprogramma Chrome ir sinhronizēta ar jūsu Google kontu, vietņu un lietotņu paroles var būt adminstratificēti un no Google paroļu pārvaldnieks. Vienkārši noklikšķiniet uz bultiņas blakus vietnei, kurai mēs vēlamies mainīt paroli, lai izdzēstu paroli.

Google paroļu pārvaldnieks
Google paroļu pārvaldnieks

Paroļu pārvaldniekā veiktās izmaiņas tiks veiktas visās ierīcēs, kurās tiek sinhronizēts Google konts.

Kā dzēst visas paroles, pārlūkošanas vēsturi, grāmatzīmes un preferences pārlūkā Google Chrome

Ja mēs atrodamies situācijā, kad citiem cilvēkiem ir piekļuve mūsu datoram un mēs nevēlamies, lai viņi piekļūtu mūsu konfidenciālajiem datiem, kas saglabāti pārlūkā Chrome, mēs varam pārtraukt sinhronizāciju un dzēst pilnīgi visus saglabātos datus, kas pieder mūsu Google kontam. Tie joprojām būs pieejami gan tiešsaistē, gan citās ierīcēs, kurās mums ir sinhronizēts Google konts. Tās tiks noslaucītas tikai lokāli.

Pirmais solis ir doties uz sinhronizācijas iestatījumiem (pirmais attēls rakstā), pēc tam noklikšķiniet uz "Izslēgt".

Pārtraukt sinhronizāciju ar Google Chrome
Pārtraukt sinhronizāciju ar Google Chrome

Pārbaudiet opciju "No šīs ierīces notīriet grāmatzīmes, vēsturi, paroles un citu saturu", Pēc tam noklikšķiniet uz "Izslēgt".

Izslēdziet sinhronizāciju un personalizāciju
Izslēdziet sinhronizāciju un personalizāciju

Tādā veidā mēs dzēšam pilnīgi visus datus par mūsu tīmekļa pārlūkošanu.

kā adminmēs glabājam pārlūkprogrammā Google Chrome saglabātās paroles, ja pārlūkprogrammā nav sinhronizēts Google konts

Paroles, pārlūkošanas vēsture, grāmatzīmes, sīkfaili un citi pārlūkošanas elementi var tikt saglabāti pārlūkā Google Chrome pat tad, ja tas nav sinhronizēts ar Google kontu. Ārpussinhronizācijas pārlūkam Chrome ir daudz trūkumu. Jūs nevarēsit piekļūt asinhronajā pārlūkprogrammā saglabātajām parolēm no citas ierīces, kā arī pārlūkošanas vēsturei, grāmatzīmēm, paplašinājumiem, motīviem vai citām preferencēm.

Kad mēs piesakāmies vietnē, mums ir iespēja saglabāt akreditācijas datus pārlūkprogrammā. Web adrese, lietotājvārds un parole.

Saglabājiet paroli pārlūkprogrammā Google Chrome
Saglabājiet paroli pārlūkprogrammā Google Chrome

Kad parole ir saglabāta, to var skatīt, dzēst vai rediģēt no “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Saglabātās paroles
Saglabātās paroles

Es nezinu, kā tas ir Windows, bet tālāk Mac, pēc noklikšķināšanas uz "acs" zīmes vai paroļu rediģēšanas, jāievada sistēmas lietotāja parole. Parolēm nevar piekļūt bez šīs paroles. Diezgan labs aizsardzības līdzeklis, scenārijā, kad pie mums pie datora pienāk kāds cits un neuzmanības brīdī varētu mēģināt ieraudzīt saglabātās paroles.

Aizraujos ar tehnoloģijām, man patīk testēt un rakstīt pamācības par operētājsistēmām macOSLinux, Windows, apmēram WordPress, WooCommerce un konfigurēt LEMP tīmekļa serverus (Linux, NGINX, MySQL un PHP). Es rakstu tālāk StealthSettings.com kopš 2006. gada, un dažus gadus vēlāk es sāku rakstīt vietnē iHowTo.Tips apmācības un ziņas par ierīcēm ekosistēmā Apple: iPhone, iPad, Apple Skatīties, HomePod, iMac, MacBook, AirPods un piederumi.

Leave a Comment